Čestit i blagoslovljen Božić!

isus krist rođenje betlehem božić

Dok slavimo rođenje Isusa Krista, sina Božjeg i spasitelja svijeta, podsjećamo se važnosti konzervativne misli i vrijednosti u našem društvu. Na Božić slavimo bezvremenske vrijednosti koje su stoljećima održavale našu naciju i naše ljude, uključujući važnost obitelji, tradicije i zajednice. Te su vrijednosti u središtu božićne poruke i ključne su za izgradnju snažnog i prosperitetnog društva.

Prepoznajemo i duboku povezanost hrvatskog identiteta i vjere. Hrvatska ima dugu povijest kao većinski katolička zemlja, a Crkva je odigrala središnju ulogu u oblikovanju naše kulture i vrijednosti. Nauk Crkve, utemeljen na ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjemu, nadahnjivao je i vodio generacije Hrvata te pomogao u izgradnji snažnog i kohezivnog društva. Na ovaj poseban dan zahvaljujemo na blagoslovima vjere i vodstvu koje je ona pružila u našim životima.

Ali važnost vjere nadilazi naše osobne živote i našu nacionalnu povijest. U modernom društvu koje često karakteriziraju materijalizam i nedostatak moralnog vodstva, vjera može pružiti prijeko potreban temelj vrijednosti i svrhe. Može nam dati nadu u teškim vremenima, pomoći nam da vidimo dobro u drugima i nadahnuti nas da budemo bolji ljudi. Vjera nas potiče da budemo suosjećajniji, nesebičniji i predaniji općem dobru. Podsjeća nas na naše odgovornosti prema drugima i svijetu oko nas. I pomaže u izgradnji jakih i povezanih zajednica, temeljenih na međusobnom poštovanju i razumijevanju.

Na Božić slavimo Isusovo rođenje, koji je došao na svijet donijeti ljubav, nadu i spasenje svim ljudima. Kao Kristovi sljedbenici, pozvani smo tu ljubav i nadu dijeliti s drugima i biti svjetlo u svijetu. Pozvani smo biti veleposlanici mira, pomirenja i pravde. Neka ovaj Božić bude vrijeme obnove i predanosti vrijednostima koje su stoljećima održavale našu naciju i naše ljude, i neka bude vrijeme ponovnog otkrivanja transformativne snage vjere u našim životima i u svijetu oko nas.

Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić! Rođenje Krista Kralja.

Najnovije vijesti

Obećavam, neću te spammat!

Pretplati se na newsletter i budi informiran o najnovijim vijestima moga rada u Hrvatskom saboru i van njega.

Newsletter