Biografija

O meni

“Hrvatskoj je potrebna vlast koja je odgovorna svojim građanima i koja poduzetničkim pristupom riješava njihove probleme imajući u vidu opstojnost naroda, njegovih običaja, tradicije i identiteta.”

– Marko Milanović Litre

Obrazovanje i posao

Rođen sam u Zagrebu, 26. siječnja 1988. godine. Najmlađi sam od troje sinova Marija i Ljiljane, koji su se upoznali u Zagrebu tijekom studiranja. Odrastao sam u zagrebačkom kvartu Špansko, gdje sam pohađao osnovnu školu Ante Kovačić.

Nakon osnovne škole upisujem se u Međubiskupijsko sjemenište na zagrebačkoj Šalati u sklopu kojega pohađam Nadbiskupsku klasičnu gimanziju. Nakon dvije godine napuštam sjemenište i NKG te završavam opću gimnaziju.

Nakon završene opće gimnazije stručno se osposobljavam kao web designer nakon čega upisujem Oblikovanje tržišnih komunikacija na Visokoj školi tržišnih komunikacija “Agora” u Zagrebu.

Ubrzo poslije završenog studija zapošljavam se u struci gdje radim sljedećih 6 godina u privatnom sektoru. U travnju 2017. godine počinjem raditi kao lokalni asistent u Europarlamentarnom uredu Ruže Tomašić.

Marko Milanovic Litre Roditelji

Roditelji kao primjeri uspješnosti

Otac Mario rođen je u Otoku kraj Sinja, inženjer prometa. Svoj profesionalni život posvetio je razvitku boćanja u Gradu Zagrebu, za što je osvajao razna priznanja te je višestruko nagrađivan. Između ostalih i životno djelo Zagrebačkog športskog saveza.

Obanšao je dužnost izbornika ženske boćarske reprezentacije s kojom je osvajao prva mjesta na europskoj i svjetskoj boćarskoj sceni.

Majka Ljiljana rođena je u Ogulinu, diplomirana je ekonomistica. Svoju profesionalnu karijeru provela je u bankarskom sektoru. Svojim radom, požrtvovnošću i predanošću je napredovala od običnog referenta do direktorskih pozicija.

Roditelji su mi svojim osobnim uspjehom pokazali da je profesionalni uspjeh moguć uz volju, rad i predanost cilju. Oboje danas uživaju u zasluženoj mirovini

Politika

Pri kraju srednjoškolskog obrazovanja uz privolu roditelja, kao maloljetnik, počinjem politički djelovati na lokalnoj razini u Gradskoj četvrti Stenjevec. U sljedećih nekoliko godina izabran sam u gradsku organizaciju stranke, te postajem tajnik, a kasnije i predsjednik podružnice Stenjevec.

Jedan sam od osnivača Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista, kao i autor vizualnih identiteta stranaka.

Na lokalnim izborima 2017. godine kao kandidat Hrvatske konzervativne stranke izabran sam u vijeće Gradske četvrti Stenjevec.

Na parlamentarnim izborima 2020. godine postajem zastupnik u Hrvatskom saboru kao zamjena za europarlamentarnu zastupnicu Ružu Tomašić.

Član sam Odbora za međuparlamentarnu suradnju; Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu; Odbora za obitelj, mlade i sport, te zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative; Voditelj sam Hrvatsko-poljske skupine prijateljstva i član Ukrajinske, Austrijske, Irske, SAD-a i Mađarske skupine.

HSP AS Marko Milanovic Litre Ruza Tomasic

Osnivanje obitelji

Sretno sam oženjen, suprugu sam upoznao u osnovnoj školi, a tijekom srednje škole naše prijateljstvo prerasta u ljubav.

Vjenčali smo se u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu 2016. godine. Dvije godine kasnije rodio se naš sin.

Uspomene

Fotogalerija