Dan sjećanja na žrtve totalitarnih I autoritarnih režima

Osnovna ljudska prava Hrvatica i Hrvata, ali i drugih nacionalnosti su desetljećima kršena tijekom bravarskog krvničkog režima. Komunistička partija iskorištavala je razlike između etničkih i religijskih skupina kako bi pojačala svoju kontrolu i homogenizirala upravo te nespojive skupine pod krilaticom bratstva i jedinstva.

Politički neistomišljenici su neopravdano zatvarani i bili pod prijetnjom zatvora od čak 15 godina jer su navodno širili neprijateljsku propagandu; zlonamjerno i lažno prikazivali stanje u Jugoslaviji; prosvjedovali protiv narodne vlasti; udruživali se sa svrhom neprijateljskog djelovanja; kritički pisali/komentirali u javnom prostoru ili privatno, pjevali zabranjene pjesme ili samo posjedovali knjige koje nisu u skladu s bolesnim doktrinama bratstva i jedinstva. Prije presuda često su bili izloženi batinama, maltretiranju, mučenjima strujom, psihičkoj torturi i silovanjima kako bi priznali krivnju.

Nakon namještenih suđenja pokušavalo se ekonomski uništiti njih i njihove obitelji uskraćivanjem mogućnosti zarade, zabranjeno im je objavljivati znanstvene radove, predavati, školovati se, javno izjašnjavati, oduzimana im je privatna imovina, cenzurirani su u javnom prostoru, svakodnevno im se prijetilo, prisluškivani su, praćeni, pretučeni, mučeni i ubijani diljem svijeta.

Na našu žalost, danas u Hrvatskom državnom saboru, u hrvatskoj Vladi, ministarstvima i državnim institucijama još uvijek postoje oni koji gaje simpatije prema dokazano neuspjelom projektu socijalizma i komunizma koji je danas poprimio oblik globalizma odnosno europskog federalizma.

Jedina razlika je što danas umjesto “Internacionale” izvode “Odu radosti”. Dok je takvih, bit će i nas.

Najnovije vijesti

Obećavam, neću te spammat!

Pretplati se na newsletter i budi informiran o najnovijim vijestima moga rada u Hrvatskom saboru i van njega.

Newsletter