Budućnost Hrvatske nije u rukama Hrvata

Juda ljubi Isusa

Dana 1. siječnja 2023. hrvatska je Vlada, na čelu s Andrejom Plenkovićem, samovoljno u koordinaciji sa HNB-om i guvernerom Vujčićem odlučila pridružiti se europodručju, odričući se monetarnog suvereniteta i stavljajući gospodarsku budućnost Hrvatica i Hrvata u ruke europskih centara moći.

Ali ova odluka se ne odnosi samo na novac i ekonomiju. Riječ je o hrvatskoj političkoj neovisnosti i našoj sposobnosti da donosimo odluke u vlastitom nacionalnom interesu. Odricanjem svojeg monetarnog suvereniteta, odrekli smo se i svoje sposobnosti oblikovanja vlastite ekonomske politike, što je prije nekoliko tjedana i sam Guverner Vujčić potvrdio. Potrebe Hrvatica i Hrvata biti će u rukama neizabranih političara koji glume ekonomiste u Frankfurtu tj. Europskoj središnjoj banci.

Moramo se zapitati: zašto je hrvatska Vlada toliko željna ulaska u europodručje? Je li to zato što doista vjeruju da je to u našem nacionalnom interesu, ili je to zato što se žele dodvoriti stranim silama na račun našeg vlastitog naroda?

Europodručje je prije svega politički projekt, osmišljen kako bi unaprijedio interese najjačih država članica. I dok može imati neke ekonomske koristi, dolazi i s troškovima – troškovima koje ćemo mi, kao nacija, morati snositi.

Više nećemo moći kontrolirati vlastite kamatne stope ili tečajeve. Bit ćemo vezani ekonomskim politikama Europske središnje banke, koje neće biti u skladu s našim potrebama, prioritetima i gospodarskom strukturom. Bit ćemo podložni hirovima stranih špekulanata, koji će imati veći utjecaj na naše gospodarstvo od vlastite vlade.

Je li to doista budućnost kakvu želimo za Hrvatsku? Želimo li biti nacija koja je dužna stranim silama i koja mora slijediti ekonomske diktate drugih? Ili želimo biti suverena nacija koja sama upravlja svojom sudbinom i sama odlučuje?

Hrvatice i Hrvati zaslužuju bolje. Zaslužujemo biti nacija koja je neovisna i samoodređena, koja ima slobodu oblikovati vlastitu ekonomsku politiku i slijediti vlastite nacionalne interese.

Budimo narod koji je jak i samodostatan, koji može prebroditi svaku oluju i koji nije vezan za tuđe interese.

Ulaskom u novu godinu, odlučimo biti nacija koja ne strepi biti neovisnija, suverenija i samoodređena. Donosimo vlastite odluke i zacrtajmo vlastiti put, sa samopouzdanjem i odlučnošću koji su oduvijek bili obilježja naše nacije.

A što se tiče hrvatske vlade, neka donese novogodišnju odluku da stavi interese naše nacije i našeg naroda na prvo mjesto, umjesto da podilazi stranim silama i žrtvuje našu neovisnost na oltaru svojih osobnih političkih agendi.

Najnovije vijesti

Obećavam, neću te spammat!

Pretplati se na newsletter i budi informiran o najnovijim vijestima moga rada u Hrvatskom saboru i van njega.

Newsletter