Zapošljava li MUP članove terorističkih organizacija?

Zastupnik Kluba hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u Saboru je u slobodnom govoru skrenuo pozornost na probleme navijača odnosno njihovu diskriminaciju u društvu.

„Ova Vlada, kao i sve Vlade do sada, nastavlja provoditi institucionalno rigorozne, nepravedne i diskriminatorne politike i zakone prema navijačima kojima se ugrožavaju i oduzimaju neka od osnovnih teško stečenih prava i sloboda koja svi mi uživamo sve do onog trenutka kada na svoj vrat stavimo šal svoga voljenog kluba.

U trenutku kada hrvatski građanin oko vrata stavi šal ili klupsko obilježje on postaje građanin drugog reda!

 On ili ona u tom trenutku imaju na sebi obilježje, čak ne ni obilježje, nego metu. Metu za sve državne institucije i represivne organe.“

U nastavku svog govora pohvalio je navijačke skupine oko njihovog angažmana nakon potresa na Banovini.

„Za razliku od nekih kolega ovdje iz Sabora koji su dio većine u Saboru i koji su dio Vlade RH, a koji prebrojavaju krvna zrnca stradalih, navijači to na u Banovini nisu radili. Došli su i pomagali svakome kome je pomoć bila potrebna. Pomagali su po selima, gradovima, logističkim centrima.

Nema gdje ih nije bilo i gdje nisu ostavili svoj trag, kao i nebrojeno puta do sada kada je trebalo pomagati bilo to sudjelovanjem u Domovinskom ratu, pomaganju prilikom posljedica katastrofalnih poplava u Slavoniji, požara u Dalmaciji ili potresa u Zagrebu.“ – rekao je Milanović Litre.

U nastavku govora osvrnuo se na nedavni incidenti sa navijača u Vukovaru: „Po onome što možemo pročitati iz medija  šestero mladića se sukobilo nakon čega su privedeni u policijsku postaju u Vukovaru.

Tri mladića su bila članovi Bad Blue Boysa, a tri su bili članovi navijačke skupine zvane Delije. Osnove za zadržavanje i pokretanje postupka protiv članova Bad Blue Boysa nije bilo i trebali su biti pušteni. No, po svjedočanstvima tih mladića ostavljeni su sami još neko vrijeme sa policijskim službenikom kojega prepoznaju kao navijača Crvene zvezde odnosno pripadnika navijačke skupine Delija.

Za one koji nisu upoznati navijačka skupina Delije otvoreno zagovara rušenje državnog poretka na svakoj utakmici Crvene zvezde, gdje je paljenje hrvatske zastave normalna pojava, gdje se javno uzdiže četnički general Draža Mihailović, gdje se redovito dižu transparenti u kojima se svojata hrvatski teritorij kao npr. „Slava srpskom Vukovaru!“

Na kraju svoga govora zastupnik Milanović Litre najavio je da će ministru Božinoviću postaviti pitanje o povezanosti djelatnika policije s terorističkim organizacijama? „Trebamo se zapitati jesmo li mi uistinu suverena država ako postoje državni službenici koji pripadaju terorističkim organizacijama kao što su Delije? Kako opravdati da službena osoba u Hrvatskoj je ujedno i pripadnik skupine koja otvoreno zagovara i koja ima pretenzije na teritorij Republike Hrvatske? To bi u uređenoj državi bilo nezamislivo. Da osoba koja je zadužena za čuvanje javnog reda i poretka je ujedno i pripadnik skupine kojoj je cilj rušenje istoga.“ – zaključio je Milanović Litre.

Marko Milanović Litre

SABORSKI ZASTUPNIK

Hvala ti na posjeti, ako želiš i dalje pratiti moj rad u Hrvatskom saboru zaprati me putem newslettera, ili preko društvenih mreža.

Obećavam, neću te spammat!

Pretplati se na newsletter i budi informiran o najnovijim vijestima moga rada u Hrvatskom saboru i van njega.