Reizabrani i spreman: Novo poglavlje za New Directiona u Hrvatskoj

Dragi prijatelji,

Iznimno sam sretan što mogu s vama podijeliti vijest o svom ponovnom izboru u Izvršni odbor New Directiona, think tanka koji je od svog osnutka 2010. posvećen promicanju konzervativnih i reformističkih ideja. S pokroviteljima kao što su Margaret Thatcher i Ronald Reagan, New Direction je uvijek težio promicanju vrijednosti kao što su individualna sloboda, nacionalni suverenitet i ekonomija slobodnog tržišta, koje su kamen temeljac našeg djelovanja. Kao hrvatskom političaru, privilegija mi je pridonijeti tim naporima služeći u njegovom Izvršnom odboru.

New Direction je tijekom godina aktivno sudjelovao u brojnim projektima u Hrvatskoj, pomažući u oblikovanju budućnosti naše zemlje. Neki od ključnih događaja koje je organizirao naš think tank uključuju:

 • Konferencija na temu “Poduzetništvo tijekom korona krize” u svibnju 2021., koja se bavila izazovima s kojima se suočavaju poduzeća tijekom pandemije.
 • Konferencija na temu “EUROZONA – prilika ili rizik?” listopada 2021., raspravljajući o implikacijama ulaska Hrvatske u eurozonu.
 • “Akademija za mlade vođe: Temelji slobode” u rujnu 2022. s ciljem poticanja sljedeće generacije političkih vođa.
 • Konferencija “Inicijativa triju mora” u listopadu 2022. s fokusom na regionalnu suradnju i gospodarski razvoj u srednjoj i istočnoj Europi.
 • Medijska kampanja o “Izvješću o ruskim ratnim zločinima”, koja je istaknula ratne zločine koje je Ruska Federacija počinila u Ukrajini, koristeći podatke iz otvorenih izvora i globalnu koaliciju pravnih stručnjaka.
 • Konferencija o “Prekograničnim posvojenjima” u ožujku 2023., istražujući složenost i izazove postupaka međunarodnog posvojenja.

Jučer, 13. travnja 2023., održana je Glavna skupština New Directiona i čast mi je što sam ponovno izabran u Izvršni odbor. Uz mene, reizabrani su i sljedeći istaknuti pojedinci:

 • Tomasz Poręba, predsjednik New Directiona, zastupnik u Europskom parlamentu i šef izbornog stožera Prava i pravde
 • Raffaele Fitto, ministar europskih poslova u kabinetu Giorgie Meloni
 • Karol Karski, bivši zamjenik ministra vanjskih poslova Poljske
 • Roberts Zīle, potpredsjednik Europskog parlamenta
 • Angel Dzhambazki, član Europskog parlamenta i supredsjednik VMRO – Bugarskog nacionalnog pokreta
 • Mazaly Aguilar, španjolska političarka iz političke stranke Vox i zastupnica u Europskom parlamentu
 • Waldemar Tomaszewski, zastupnik u Europskom parlamentu

Uz reizabrane članove, Izvršni odbor će i dalje imati koristi od stručnosti i vodstva:

 • Rob Roosa, potpredsjednika Kluba europskih konzervativaca i reformista i član Europskog parlamenta
 • Antonia Giordana, glavnog tajnika stranke ECR i talijanski zastupnik Fratelli d’Italia
 • Geoffreya Van Ordena, jednog od osnivača New Directiona i bivšeg zastupnika u Europskom parlamentu

Dok započinjemo ovo novo poglavlje, želio bih odvojiti trenutak da izrazim svoju predanost unapređenju vrijednosti za koje se zalaže New Direction i podijelim svoju viziju budućih projekata koje ćemo zajedno poduzeti. Nastavit ćemo njegovati slobodu pojedinca, nacionalni suverenitet i ekonomiju slobodnog tržišta, kao i promicati konzervativne i reformističke ideje diljem Hrvatske i Europske unije.

Prepoznajemo važnost poticanja mlađe generacije, njegovanja njihove strasti za naše zajedničke vrijednosti i osnaživanja da postanu budući lideri. U tu svrhu organizirat ćemo više događaja poput Akademije mladih lidera i podržati inicijative koje mladima pružaju prilike za rast i razvoj.

Štoviše, nastojat ćemo se pozabaviti hitnim pitanjima koja utječu na naša društva, uključujući gospodarski razvoj, regionalnu suradnju i globalnu sigurnost. Surađujući sa stručnjacima, kreatorima politike i dionicima, cilj nam je razviti inovativna rješenja koja jačaju naša gospodarstva i osiguravaju dobrobit naših građana.

Na kraju želim istaknuti važnost suradnje i zajedništva među suverenistima, konzervativcima, tradicionalistima. Moramo raditi zajedno, poštujući naše različite perspektive dok ostajemo predani našim zajedničkim vrijednostima, kako bismo osigurali uspjeh naših vrijednosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Udruživanjem snaga možemo pomoći u oblikovanju svjetlije budućnosti za našu zemlju i ostale države članice Europske unije.

Zahvalan sam na vašoj nepokolebljivoj podršci i nestrpljiv ću prihvatiti prilike koje su pred nama dok nastavljamo napredovati prema našim zajedničkim ciljevima i vrijednostima. Zajedno ćemo ostvariti trajan utjecaj i doprinijeti boljitku naših društava.

Najnovije vijesti

Obećavam, neću te spammat!

Pretplati se na newsletter i budi informiran o najnovijim vijestima moga rada u Hrvatskom saboru i van njega.

Newsletter